Nyans i kött- och klimatdebatten!

Bild pixabay.com/simonprodl
Bild pixabay.com/simonprodl

Både djur och växter producerar metangas. Kors betande av gräs binder koldioxid. Att odla växtbaserat protein och spannmål storskaligt och för export kräver massor av energislukande transporter och konstgödsel.

Här är några länkar med argument för och fakta om att hållbar, lokal, ekologisk djurhållning med gräsbetande djur inte behöver belasta klimatet. Tvärtom bidrar naturligt gräsbete till en sund miljö, regenererar jord, binder koldioxid och minskar transporter.

https://matochjordbruksnatverket.wordpress.com/2013/01/23/om-jordbruk-och-kott-ur-ett-klimat-och-energiperspektiv/

http://supermiljobloggen.se/nyheter/2015/11/mjolkkrisen-ar-det-storsta-hotet-mot-biologisk-mangfald

http://www.billingsnews.com/index.php/6256-soil-leads-co2-fight

http://tarpan.se/?page_id=186

http://www.regeneratinggrassland.com/

Peter Gelderloos ” Veganism is a consumer activity”

http://www.svd.se/propaganda-mot-kottatande_1274411

http://annikadahlqvist.com/2012/11/07/kon-som-klimatmarodor-ar-en-stor-miljobluff/

För många är animaliskt protein i födan en förutsättning för hälsa, åtminstone under perioder i livet. Många lider av IBS, läckande tarm, tarmsår, toxicitet, koncentrationsproblem och matsmältningsproblem och kan ha svårt att bryta ned de polysackarider och lektiner som förekommer i alla spannmål och växtbaserade proteiner som t.ex. linser, bönor och ärtor innan tarmen läkt.

http://www.gapsdiet.com/